Over Stad Alkmaar

De meest betrouwbare en efficiënte logistieke dienstverlener in Alkmaar en omstreken.

Missie:
Onze missie is om de meest betrouwbare en efficiënte logistieke dienstverlener te zijn in de regio Alkmaar. We streven ernaar om onze klanten te voorzien van hoogwaardige transportoplossingen die voldoen aan hun specifieke behoeften. We willen de toonaangevende partner zijn voor transport- en logistieke activiteiten en een positieve bijdrage leveren aan de groei en het succes van onze klanten.

Visie:
Onze visie is om een leidende positie in te nemen in de transportsector in Alkmaar en daarbuiten. We streven ernaar om voortdurend te innoveren en te investeren in geavanceerde technologieën en processen, zodat we altijd voorop kunnen lopen in de snel evoluerende logistieke sector. We willen bekend staan om onze betrouwbaarheid, flexibiliteit en klantgerichtheid, waardoor we langdurige relaties kunnen opbouwen met onze klanten en partners.

Kernwaarden:
1. Betrouwbaarheid: We zijn trots op onze reputatie als betrouwbare partner. We komen altijd onze afspraken na en zorgen ervoor dat onze klanten op ons kunnen vertrouwen voor tijdige en veilige leveringen.


2. Klantgerichtheid: Wij stellen onze klanten centraal in alles wat we doen. We luisteren naar hun behoeften en streven naar een persoonlijke aanpak om hen de best mogelijke oplossingen te bieden.


3. Kwaliteit: We streven naar uitmuntendheid in alles wat we doen. We hanteren strikte kwaliteitsnormen en blijven continu werken aan verbetering om ervoor te zorgen dat we altijd de hoogste kwaliteit leveren.


4. Duurzaamheid: We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en de samenleving. We streven naar duurzame logistiek en nemen actieve stappen om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Wij bieden onze klanten sinds 1878 een logistieke totaaloplossing.

Stad Alkmaar kent een lange historie. In 1878 is het bedrijf begonnen als beurtdienst. Door de slechte verbindingen over land in die tijd waren schepen een beter vervoermiddel dan wagens en rijtuigen. Met een boot vervoerden we goederen volgens een strakke dienstregeling vanaf het Damrak in Amsterdam via de Zaanstreek naar het Luttik Oudorp in Alkmaar. Beurtschippers moesten ‘op hun beurt’ wachten met het laden van een vracht. Vervolgens mochten zij ‘om de beurt’ afvaren. Daar komt de naam beurtvaart vandaan.

 

De boot 'Stad Alkmaar' vormde de basis van ons familiebedrijf.

Aan het Damrak had elke boot zijn eigen steiger en bestemming. Onze boot lag aan de Alkmaar-steiger en heette de ‘Stad Alkmaar’. Daar ligt de basis van ons familiebedrijf. Het begon met een zeilbootje, later werd dat een stoombootje en nog later een motorbootje. Aan boord werden zeer uiteenlopende vrachten vervoerd. Van bedden, tot vaten bier, brandstof, teer, suiker en stroop. En vanuit Alkmaar gingen natuurlijk de kazen terug naar Amsterdam.

 

Van vervoer over water naar vervoer over het vaste land.

Het transport van de loswal aan het Luttik Oudorp naar de eindontvangers gebeurde met handkarren en paard met wagens. Later werd het natransport door vrachtwagens uitgevoerd. Ook die droegen de naam ‘Stad Alkmaar’. Toen het wegennet in Nederland sterk verbeterde, zijn de boten langzaam helemaal vervangen door vrachtwagens. Rond 1962 werden de laatste vaarten uitgevoerd.

In hetzelfde jaar verhuist Stad Alkmaar naar de Herculesstraat te Alkmaar.
In 1969 vertrekt Stad Alkmaar uit de binnenstad en betrekken wij het nieuwe pand op de Herculesstraat. Hier groeit het bedrijf uit tot de grootste transporteur van Alkmaar. Inmiddels staan er 80 werknemers op de loonlijst en telt het bedrijf zo'n 50 trekkende eenheden. 

(Inter)nationale distributie via Distri-XL.

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw komt de 24-uurs economie op gang en groeit de vraag naar een landelijk dekkend distributienetwerk. We hebben de samenwerking gezocht met een aantal partijen binnen Nederland en vervoeren nu vijf dagen in de week zo’n 2.500 zendingen per dag met bestemming Nederland en het grootste deel van Europa. Dagelijks worden er in het warehouse ruim 400 orders verwerkt en gaan er ruim 1000 zendingen over de vloer. 

Bezoek Distri-XL.nl

De afgelopen jaren zagen wij de markt sterk veranderen.

Waar er vroeger voornamelijk vraag was naar losse transporten, willen steeds meer opdrachtgevers de volledige logistieke operatie uitbesteden. Dit levert namelijk meer tijd op voor processen als inkoop, marketing en sales. 

Met slimme datakoppelingen zorgen wij voor een naadloze aansluiting op de ERP- of verkoopsystemen van onze klanten. Zo hebben zij realtime inzicht in de voorraad, mutaties, transportopdrachten en goederenstromen, zowel inkomend als uitgaand.

De komende jaren zullen wij ons als Stad Alkmaar Logistics nog verder ontwikkelen. Na ruim 50 jaar op de huidige locatie te hebben gewerkt, zijn we volledig uit ons jasje gegroeid. Het streven is om een (tweede) duurzame werkplek te realiseren, waarin wij de komende decennia met plezier kunnen werken. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Enthousiaste mensen

Zakendoen met Stad Alkmaar Logistics, betekent zakendoen met betrouwbare vakmensen die u niet alleen kwaliteit garanderen, maar ook hun steentje bijdragen aan het milieu en de maatschappij.

Innovatief

Via ons Statusweb kunt u uw zendingen invoeren, verzendlabels printen, gegevens uploaden en uw zendingen traceren. Ook kunt u realtime afleveringsbewijzen inzien en downloaden.

Duurzaam

Niet alleen bij de aanschaf van nieuwe vrachtwagens kiezen wij voor de allerzuinigste technieken. Ook in de logistieke processen vragen wij onze klanten mee te denken in het voorkomen van CO2-uitstoot.

Wij zijn al 145 jaar de logistieke dienstverlener van Noord-Holland.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak direct een afspraak.