Onze diensten

1.

Transport naar heel Nederland, Benelux en Europa

Veilig, snel en betrouwbaar.

2.

Flexibele opslagmogelijkheden

Wij beschikken over ruim 6.000 m2 binnenopslag en 1.500 buitenopslag.

3.

Laden / lossen zeecontainers

Naast vervoer en distributie verzorgen wij de handling en opslag van uw goederen.

4.

Speciale logistieke opdrachten

Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring bieden wij logistieke maatwerkoplossingen.

OVER ONZE HISTORIE

Al sinds 1878 een innovatieve, betrouwbare, duurzame en klantgerichte totaal oplossing voor al uw logistieke wensen

Stad Alkmaar kent een lange historie. In 1878 is het bedrijf begonnen als beurtdienst. Door de slechte verbindingen over land in die tijd waren schepen een beter vervoermiddel dan wagens en rijtuigen. Met een boot vervoerden we goederen volgens een strakke dienstregeling vanaf het Damrak in Amsterdam via de Zaanstreek naar het Luttik Oudorp in Alkmaar. Beurtschippers moesten ‘op hun beurt’ wachten met het laden van een vracht en ‘om de beurt’ mochten ze afvaren. Daar komt de naam beurtvaart vandaan.

De boot Stad Alkmaar

Elke boot had bij het Damrak zijn eigen steiger en eigen bestemming. Onze boot lag aan de Alkmaar-steiger en heette de ‘Stad Alkmaar’. Daar ligt de basis van ons familiebedrijf. Het begon met een zeilbootje, later werd dat een stoombootje en nog later een motorbootje. Aan boord werden zeer uiteenlopende vrachten vervoerd. Van bedden, tot vaten bier, brandstof, teer, suiker en stroop. En vanuit Alkmaar gingen natuurlijk de kazen terug naar Amsterdam.

Vrachtwagens vervangen de boten

Het transport van de loswal aan het Luttik Oudorp naar de eindontvangers gebeurde met handkarren en paard met wagens. Later werd het natransport door vrachtwagens uitgevoerd. Ook die droegen de naam ‘Stad Alkmaar’. Toen het wegennet in Nederland sterk verbeterde, zijn de boten langzaam helemaal vervangen door vrachtwagens. Rond 1960 zijn de laatste vaarten uitgevoerd.

Landelijke en internationale distributie

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw komt de 24-uurs economie op gang en ontstaat de vraag naar een landelijk dekkend distributienetwerk. We hebben de samenwerking gezocht met een aantal partijen binnen Nederland en vervoeren nu vijf dagen in de week zo’n 2.500 zendingen per dag met bestemming Nederland en het grootste deel van Europa.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

TESTIMONIALS

Ik ervaar de dienstverlening van Stad Alkmaar als een totaalpakket wat mij als klant volledig zorgeloos maakt. Van a tot z kunnen zij alles voor ons regelen waardoor ik ook weer blije klanten heb. Totale service voor een zeer klantvriendelijke prijs!

Natalie Snoek – Werksaam West-Friesland

Ik wil graag even laten weten dat mijn pallet met stroopwafels op woensdagmiddag 12 april geleverd is!!! Op dinsdag belde het transportbedrijf uit Chania, Kreta dat de pallet op woensdag of donderdag bezorgd zou worden. Wat een service en wat een snelle levering, geweldig!!!

Baukje Westra / Mandali Kournas

DE DIRECTIE

  • Jaap Schuurman

    “Als algemeen directeur motiveer en stimuleer ik onze mensen in hun ontwikkeling en geef ze werk waar ze blij van worden. Onze medewerkers waarderen dat en we kennen dan ook nauwelijks personeelsverloop. Daarnaast help ik mee het beste logistieke antwoord te vinden op elke transportvraag. Hoe groot of ongewoon die ook is. Het is voor mij vanzelfsprekend om mee te denken met onze opdrachtgevers en advies te geven over de beste vervoers- en verpakkingsmethode.”

  • Nico Schuurman

    “Als bedrijfsleider zorg ik dagelijks voor de planning en bezoek ik regelmatig onze klanten en potentiële nieuwe klanten. Omdat ik vroeger zelf alle routes heb gereden kan ik mij eenvoudig verplaatsen in de chauffeur én in de klant. Daardoor kan ik snel een oplossing vinden die efficiënt is en naar ieders tevredenheid. Ik ga graag bij onze klanten langs, vind het leuk om te netwerken en ken al onze relaties bij naam en toenaam.”

Begin met typen en toets "Enter" om te zoeken